2010. 05. 30.

SERPENYŐBEN SÜLT LAZAC EPRES AVOKÁDÓ SALÁTÁVAL

A tegnapi vadas után ma egy könnyed, egészséges ebéd készült. Nagy kedvencem került ma az asztalra, a lazac. Az elkészítés a korábbiak alapján történt, gyömbérrel megszórva, szójaszósszal megöntözve sütöttem, majd citrommal locsoltam.

Az egészséges vonalat követve ma nem a megszokott krumpli vagy rizs készült köretként, hanem egy nagyon fincsi saláta szolgált kiegészítésként.
Tegnap sikerült beszerezni puhára érett avokádókat, így ez volt az alap.
Az avokádót körbevágtam hosszában, majd kicsit elcsavarva elválasztottam a két darabot. A magját könnyen ki lehet venni, ha már érett, és a gyümölcshúst egy kanállal ki tudjuk kanalazni.
A kikapart avokádót kis darabokra vágtam és egy tálba tettem salátalevelek társaságában. Ehhez került még a feldarabolt eper, ami nagyon jól kiegészítette az avokádó "semleges" ízét és színesebbé is tette a salátát. Tettem még bele magkeverekét, amiben napraforgómag, tökmag és hasonlók voltak.
A salátára öntetként egy kifacsart  citrom leve és néhány csepp olívaolaj került, valamint só, bors. Hűtőben 15-30 percig állni hagyva, még jobban összeérnek az ízek.

2 megjegyzés :

  1. Elkészítettük! :)

    Az eredmény: http://cybergreg.hu/lazac.jpg

    A részleteket majd elmeséli a séf ;)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, ügyesek vagytok!

    VálaszTörlés