2010. 05. 01.

Töltött krumpli

A mai napra lazac wellington-t terveztem kipróbálni, mert kaptam legutóbb a TAC-ban fagyasztott gluténmentes leveles tésztát. A boltok meglepő módon viszont ma nem voltak nyitva, így nem jutottam lazachoz sajna (de nem baj, holnap mindenképp bepótoljuk). 
Mivel már minden másból is kezdtünk kifogyni, spontán módon a meglévő néhány alapanyagból kellett valamit alkotni. Így esett a választás a töltött krumplira, amit már amúgy is ki szerettem volna próbálni. Jól tettem, nagyon fincsi lett. :)

Az elkészítés egyáltalán nem bonyolult. A krumplikat egészben betettem egy tepsibe, alufóliával letakarva, olaj nélkül sütöttem, hogy megpuhuljon. Amikor már majdnem teljesen puha, ki kell venni, félbevágni őket, és egy kiskanállal kivájni a közepét. A kikerülő krumplit apró kockákra vágtam, ha elég puha, akkor össze is lehet őket törni akár krumplinyomóval. A krumplidarabokat összekevertem pirított füstölt tarjával, tejföllel, egy kis sajtkrémmel, jó sok fokhagymával és só, bors, bazsalikom került bele fűszerként. Az masszát visszatöltöttem a krumplikba, és betettem őket egy kiolajozott tepsibe. Mivel én türelmetlen voltam és hamarabb kivettem az egész krumplikat, még visszatettem a masszával együtt alófóliával letakarva. Normál esetben bőven elég sajttal a tetejükön visszatolni a sütőbe és megpirítani. 
Nagyon finom és laktató így önmagában is. Egy kis zöldséggel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése