2010. 04. 29.

GLUTÉNMENTES CSERESZNYE KRÉMLEVES ÉS MOZARELLÁS CSIRKE

Drága férjemnek köszönhetően mostantól sok minden könnyebb lesz a konyhában.
Korábban egy olyan készletünk volt, amiben kézimixer, -haverő és egy aprítógép volt, az aprító része viszont sajnos tönkrement, és pl. a madártejhez a rengeteg tojást  elég fárasztó kézi habverővel felverni, még ha motoros is. :) 
Régóta terveztem egy komplett robotgép beszerzését, most jött el az ideje. Nagyon örülök neki, most még inkább kedvem lesz mindenféle finomságok készítéséhez. :)
(Praktikus kis gép, minden alkatrész elfér a gépben, a különböző szeletelőbetéteknek külön kis "fiókjuk" van.)

A reggelt természetesen egy banánturmix-szal kezdtük és ebédre is "muszáj" volt kipróbálnom, így krémleves készült, méghozzá cseresznyéből.

Cseresznye krémleves:
Néhány év alatt rengeteg kompót gyülemlett fel a "kamraszekrényben" a családtagoktól, így eszembe jutott, hogy kéne már velük kezdeni valamit. Egyébként is krémlevest terveztem, így esett a választás az egyik cseresznye befőttre.
A cseresznyéket kimagoztam és pépesítettem, majd hozzáadtam kis vizet és elkezdtem főzni. Fűszerként pici sót, cukrot, vaníliáscukrot, fahéjat és forralt bor fűszerkeveréket használtam. Kis ideig forraltam, majd kukoricalisztes tejföllel behabartam. Díszítésként tejszínhabot tehetünk a tetejére.

A leveshez egy kis paradicsomos-mozarellás csirke készült. Ezt is nagyon egyszerű elkészíteni.
A csirkemellet vékony szeletekre vágtam, sóztam, borsoztam és hirtelen kisütöttem egy serpenyőben. A jénai aljára helyeztem őket egymás mellé, megszórtam bazsalikommal, ráhelyeztem a paradicsom, póréhagyma karikákat majd a mozarella szeleteket. Lefedetlenül betoltam a sütőbe és kb. 20-25 percig sült, amíg ráolvadt a sajt.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése