2010. 04. 07.

Zöldborsó krémleves

Múlt héten megkívántam a zöldborsó krémlevest, el is olvastam jónéhány receptet hozzá, mert valami különlegeset kerestem.

Az alaprecept általában annyiból áll, hogy a zöldborsót megfőzzük, leturmixoljuk és hozzáadjuk a tejszínt. Ennél ízesebb dolgot szerettem volna kipróbálni, az alapötletet egy másik blogos recept adta (dallacucina.freeblog.hu).
Én pirítottam egy lilahagymát kis olívaolajon, hozzáadtam néhány gerezd fokhagymát, majd megszórtam 1 ek. cukorral. Miután egy kicsit megkaramellizálódott, hozzáadtam 2 szem meghámozott, kockákra vágott krumplit. Egy kicsit ezt is pirítottam, majd felöntöttem vízzel, hogy bőven ellelpje. Amikor a krumpli nagyjából megpuhult, hozzáadtam 1 kis konzerv Bonduelle zöldborsót, és apróra vágott ruccola salátát. Ízesítésnek sót, ételízesítőt és egy kis bazsalikomot használtam. Az egészet összeforraltam, majd leturmixoltam és visszatettem a tűzhelyre. Miután felforrt, hozzáadtam fél dl laktózmentes főzőtejszínt és néhányat még rotyogott. A maradék tejszínbe feta sajtot kevertem és ízesítettem bazsalikommal. Ez ment a tetejére díszítésként.  Ez a sós krém igazán jól kiegészítette a zöldborsó édeskés ízvilágát.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése