2010. 04. 27.

GLUTÉNMENTES MOGYORÓS SÜTI

Hétvégén vendégváróként erre esett a választás, érdemes volt kipróbálni. Az alapötlet Lilahangyától származik, de néhány dolgot változtattam rajta.

Hozzávalók:
4 tojás
1 tk vaníliakivonat (én ezt vaníliáscukorral helyettesítettem)
200 g cukor
egy csipet só
200 g mogyoró
150 g aszalt sárgabarck
250 g gluténmentes liszt (pl. Coelipan)
1 tk sütőpor
1 kk reszelt szerecsendió
kb. 200 g sárgabarack lekvár

Elkészítés:
Az aszaltbarackot az eredeti recept szerint Tokaji aszúba kell áztatni, én ezt kihagytam, lévén, hogy nálunk szinte sosincs itthon alkohol. Szerintem így is nagyon fincsi lett. 1 zacskó barackot feldaraboltam pici kockákra, a sótlan pörkölt mogyorót pedig férjem mozsárban összeaprította.
A tojásokat a cukorral, vaníliával össze kell keverni, hozzáadni a barackot és mogyorót, majd az egészet a sütőporos, szerecsendiós liszthez adni. Én a sütikhez mindig Coelipan-t használok és egy az egyben be szoktam helyettesíteni. Mivel én nem használtam aszút, így a tésztához néhány kanál laktózmentes tejet kevertem, hogy elég nedves legyen ahhoz, hogy tepsibe lehessen önteni. A tészta 170 fokon 20 perc alatt szép világosbarnára sül és nagyon finom mogyoróillattal árasztja el a lakást.
Nekem sajnos nem lett nagyon magas most a tészta, hogy érdemes legyen kettévágni és úgy megtölteni a baracklekvárral, így a tetejére kentem, de ez abszolút nem csökkentette az értékét. :) Lehet csokival bolondítani, de nekem ez így is bőven elég édes volt, pedig nálam ezt viszonylag nehéz elérni. :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése