2010. 05. 04.

TEJSZÍNES-GOMBÁS GLUTÉNMENTES SPAGETTI

A hétvégi vásárláskor betáraztam egy doboz gombát, amit eredetileg meg akartunk grillezni. Gyakran szoktam a férjemnek ilyet készíteni, mert nagyon szereti. A gombát kockára vágva serpenyőben pár csepp olívaolajon szoktam meggrillezni, megszórva sóval, kakukkfűvel és petrezselyemmel. A kakukkfű iszonyatosan jó a gombához.

Ma viszont úgy döntöttem, hogy inkább tésztával készítem, mert önmagában a grillezett gomba nem túl laktató. A spagettit simán kifőztem, én a Schär-t szoktam használni.
A tejszínes mártás a következőképp készült. Vörös- és póréhagymát pirítottam egy kis olívaolajon, majd hozzátettem a felkockázott gombát és továbbpirítottam, megszórva sóval, kakukkfűvel. A sótól egy idő után levet ereszt, így én nem engedtem fel vízzel. Amikor már a gomba majdnem teljesen megpuhult, hozzátettem még fokhagymát és petrezselymet. Ezután következett a tejszín és tejföl keveréke, amibe egy pici kukoricalisztet is tettem. Összeforraltam, és tettem még bele egy kis dijoni mustárt. Tálaláskor az egészet megszórtam reszelt parmezánnal.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése