2010. 05. 10.

PULYKASZÁRNYLEVES ÉS MÁJ VAJBAN SÜLT KÖRTÉVEL

Pénteken épp a paprika tv-re tévedtem és a kulináris randevúkban felkaptam a fejem az egyik receptre. Egyébként is májat terveztem a hétvégére, amihez még nagyobb kedvet kaptam a műsor láttán.

Máj vajban sült körtével:
A körtét cikkekre szeleteltem, majd egy serpenyőben vajban addig sütöttem, amíg színt kapott. Ekkor a körték kikerültek egy tányérra, és a maradék vajban kisütöttem a pulykamájakat. A májat frissen tört zöldborssal, egy kis majorannával és kakukkfűvel fűszereztem, majd amikor átsültek, visszatettem mellé a körtét és öntöttem rá egy kis fehérbort. Így együtt pároltam, amíg az alkoholtartalom elpárolgott. Az eredeti receptben almabort használtak, és pirítóson tálalták, így én sem csináltam hozzá külön köretet.

A máj előtt pulykaszárny levest falatoztunk, ami az egyik kedvencem.
Egy kis hagymát pirítottam, rátettem a pulykaszárnyat és ezt is pirítottam kicsit majd felöntöttem vízzel. Sóval, ételízesítővel fűszereztem és főztem a húst egy darabig. Amikor már kezdett puhulni, mentek bele a zöldségek (sárga-, fehérrépa, karalábé, zeller, petrezselyem, vöröshagyma egészben). A végefelé hozzátettem még egy kis kockára vágott krumplit. A leveshez a Tóthék tésztája termékcsalád cérnametéltjét szoktam használni, ami pillanatok alatt elkészült. Lehet akár egy-két merőkanál levesben is főzni vagy bele a levesbe közvetlen.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése