2009. 08. 09.

Tepsis csirke

Amikor elkezdtünk diétázni, tudtuk, hogy ha pl. étterembe tévedünk, az egyetlen mentőöv a natúr grillezett hús rizzsel vagy krumplival (utóbbi csak akkor, ha nem mirelit, és nem ugyanabban sült, amiben valami lisztes). Ebből kiindulva a krumpli+húsi azóta is megmaradt pl. ha vendégségbe megyünk. Ezt tudja mindenki a legegyszerűbben és utánajárás nélkül elkészíteni.
Nálunk otthon egyébként is közkedveltek voltak a tepsis ételek, így ha nincs túl sok kedvünk, időnk főzni, ez a módszer mindig kéznél van.
Ma is ennél kötöttünk ki, mert a nagy melegben nincs az embernek órákat a konyhában senyvedni :) Alapvetően nagyon szeretünk főzőcskézni a férjemmel, de ilyen melegben szerintem mindenkinek több kedve van a hűsben ülni egy jó kis fagyival, mint órákig sütni-főzni.

A tepsis csirke elkészítése:
Fogtunk néhány krumplit megpucolva, felkarikázva, és lefektettük őket egy jénaiba. A jénait előtte kivajaztuk, hogy ne ragadjanak oda a krumplikarikák. A krumplit megszórtuk lilahagymával, fokhagymával, sóval, borssal, és daraboltunk rá bacon-t. Erre jöttek a csirkecombok, amiket megkentünk pirosarannyal (hogy jól megpiruljanak), és ezekre is került néhány bacon, hogy ki ne száradjanak (na meg, mert fincsi :)). Megszórtuk még egy kis fokhagymával, és már ment is a sütőbe.
Alufóliával letakarva sütöttük egy ideig (40-50 perc), majd alufólia nélkül egy 20-30 perc.
Isteni finom lett :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése