2009. 08. 15.

Olaszos spagetti csirkével




A mai könnyed, nyári ebédje az olaszos spagetti csirkemellel.
Van egy paradicsomos alap, amit gyakran használok, nagyon finom vacsira pirítósra kenve, de a paradicsomalapú ételeket is ezzel szoktam mostanában elkészíteni.
Az egész állati gyorsan megvan és nagyon finom. Annyit kell csak tenni, hogy fokhagymát pirítasz egy kis olívaolajon, majd a konzervparadicsomot kicsit feldarabolva ráönteni és felforralni. Mielőtt felforr jól megsózni, és bazsalikommal, oregánóval fűszerezem. Elég néhány percig forralni, és kész is.
Most is ezt vettük alapul, csak mielőtt a paradicsomot a fokhagymára öntöttük, a felkockázott csirkemellet pirítottuk meg, amit még külön egy kis kakukkfűvel fűszereztünk. (Mostanában megszerettem a kakukkfüvet, nagyon intenzív és egyedi ízvilágot ad az ételeknek, pl. grillezett gombához nagyon illik.) A végén egy kis sűrített paradicsomot hozzáadtunk, hogy sűrű, mártásszerű legyen. Mindehhez kifőztük a gluténmentes spagettit, amiből én a Dr. Schär-t szoktam használni. Íme az eredmény:

2 megjegyzés :

  1. Kedves Tymo!

    A tésztákból melyik márkájú vált be neked a legjobban? Vagy tésztafajtától is függ? Mert a Pasta Doro spagetti olcsó ugyan, de nekem szörnyen mócsingos lett. A Schär tészták meg nagyon drágák, de gondolom jó minőségűek is.
    Köszönöm: Évi

    VálaszTörlés
  2. Kedves Évi!
    Igen, sajnos a Schär nem olcsó, viszont a spagettiből nekem az vált be. Az összes többi fajtához a Tóthék tésztáját szoktam venni (pl. a csavart zöldséges nagyon finom). Ezek a tarhonyát kivéve 5-10 perc alatt megfőnek, és nem ragacsosak, jól kezelhetőek és finomat szerintem. (A tarhonya kicsit tovább fő, 20-30 percig, de az is nagyon bevált.)

    VálaszTörlés