2009. 08. 20.

Rakott krumpli


Miután hazajöttünk Nagymarosról, nagyon megéheztünk, mert megjártuk még a váci kórházat, ami természetesen nem két perc..
Úgy döntöttünk, csinálunk egy nagy adag rakott krumplit, mert azt is rég ettünk már :)
Ezt is nagyon egyszerű gluténmentesen elkészíteni, igazából csak a tejföl és kolbász az, amire oda kell figyelni, én a Mizo tejfölt és a gyulai száraz kolbászt szoktam használni. Szerintem ez az egyik legfinomabb kolbász egyébként is, ez adja a legfőbb ízét az egésznek.
A másik fontos dolog, hogy ne csak a tetejére kerüljön tejföl, hanem a sorok közé is, mert így a kolbász és tojás megízesíti a tejfölt, ami szépen végigcsorog a sorok közt..
Az elkészítés is nagyon egyszerű, megfőzöd a krumplikat (héjában) és a tojásokat is. Amikor megfőttek, felkarikázod őket, és a hagymát, kolbászt is. Én még virslit is szoktam beletenni, de ízlés szerint variálható.
Egy jénai vagy tepsi alját megkensz olajjal, és elkezded rátenni a sorokat: krumpli, tojás, hagyma, kolbász, só, tejföl. A tetejére krumpli majd tejföl kerül, meg lehet szórni sajttal is. Az egész lefedve bemegy a sütőbe kb. 45 percre, majd fedő nélkül még kicsit megpirítod és kész is.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése