2009. 08. 20.

Tejfölös csirkepaprikás


Már nagyon rég ettünk csirkepaprikást, így múlt hétvégén ez készült. A pörkölt részénél szinte nincs is semmi különös, amire figyelni kell. Megpirítom a hagymát egy kis olajon, majd belekerül a pirospaprika, és egy kis víz. Ezután rákerül a hús, a mi esetünkben most csirkemell és comb volt, és felöntöm vízzel. Lévén csirke, elég hamar megfő, főként, ha két személyre kis adagban készül. A végén még belekeverek egy kis tejfölt, és hagyom, hogy párat rotyogjon.
Glutén szempontból a nokedli a speciális. Eleinte Coelipan lisztből kevertem, de a Mester család galuskapor nevű terméke sokkal inkább bevált. Amióta kipróbáltam, csak ezt használom. Hasonlóan a gluténes változathoz, ezt is egy tojással és kis vízzel kell összekeverni és kiszaggatva megfőzni. Az egyes adagokat 5 percig kell főzni. Szerintem ezen már abszolút nem érezni, hogy gluténmentes, és jó állagú, könnyen kezelhető tésztával lehet dolgozni.
A tejföl alapú ételeket legtöbbször még több tejföllel "fűszerezzük", mert a tejföl jó :) Tejfölből egyébként én mostanában a kék Mizo-t használom, ez gluténmentes és zsírszegény is, így mindkettőnknek jó :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése