2009. 08. 09.

Saslik hotpan-ben

Néhány hétvégével ezelőtt a nyári nagy melegben nem volt kedvünk nagyon sütni-főzni, de mégis szerettünk volna valami meleg ebédet.
Tavaly karácsonyra kaptunk egy hotpan-t, ami azóta nagyon bevált, tekintve, hogy a gluténmentes főzés mellett ezzel az eszközzel könnyen készíthetőek finomabbnál finomabb ételek zsiradék hozzáadása nélkül. Az sem utolsó szempont, hogy a húsok grillezés közben nemcsak megsülnek, de a tető abban is segít, hogy ne száradjon ki az étel.
Úgy döntöttünk, hogy készítünk saslikot, ami pillanatok alatt elkészül, és nyári grill party hangulatot is varázsol :)
A csirkemellet felkockáztam nagyobb darabokra, és megfűszereztem (igazából ízlés szerint bármi használható, én ez esetben görög fűszerkeveréket használtam) és kis olívaolajban összeforgattam. A lilahagymát és almát is nagyobb kockákra vágtam, majd lehet is felhúzni a nyársra. A nyári melegben ez könnyű és ízletes. Persze az ember szinte bármit rátehet, egyéb zöldségeket, gyümölcsöket, füstölt húst..
Mivel a csirkét eleve olajba forgattam, a hotpan-be nem is tettem külön, csak előmelegítettem. Amikor kellő meleg lett, belehelyeztem a kis nyársakat, és időnként körbeforgatva megsütöttem.
Nem kell neki túl sok idő, lévén a csirkemell hamar átsül, a hagyma és alma pedig végképp.
Egy kis kenyérrel kiegészítve bőven elég ebben a melegben.
Egy kis motivációt csatolok :)


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése