2009. 08. 14.

Gluténmentes pizza

Sokáig nem volt más lehetőség, hogy pizzát együnk, csak ha mi magunk megsütöttük a pizza tésztát is. (Most már van olyan étterem, ahol lehet enni igazi, kemencében sült gluténmentes pizzát - pl. Etna II. étterem - , de így is gyakran elkészítjük itthon, mert így bármivel meg lehet pakolni.)

Hozzávalók:
20 dkg Coelipan liszt
1 tojás
1,5 ek. olaj
élesztő
kis cukor
2-2.5 dl víz

Én száraz élesztőt szoktam használni (pl. Haas), így nem kell külön élesztőt futtatni, egyszerűen belekeverem a lisztbe egy kis cukorral, hozzáadom a tojást, olajat, sót és vizet. A tésztát 20-30 percig pihentetem.
Lehet már kapni kifejezetten pizzasütő "tepsit", ezt picit megkenem olajjal, és beleöntöm a tésztát. Kb. 10 percig sütöm, majd kiveszem és jól megpakolom finomságokkal és visszateszem még 5-10 percre.
Mi legjobban a fokhagymás tejfölös alapot szeretjük, erre jöhet a sonka, sült bacon, hagyma, kukorica, ananász és jó sok sajt :) Ezt persze bármilyen formában lehet fokozni, turbózni (pl. sonka helyett szalámit használni, plusz egyéb zöldségekkel kiegészíteni, vagy jó kis olaszos paradicsomos alappal elkészíteni).

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése