2010. 05. 03.

LAZAC WELLINGTON MÓDRA

A TAC-ban már egy ideje lehet kapni fagyasztott gluténmentes leveles tésztát, és ki szerettem volna próbálni, hogy milyen vele dolgozni.
Mielőtt gluténérzékeny lettem, sajnos nem volt dolgom a búzalisztes variációjával, így összehasonlítási alapom nincs, azt viszont tapasztaltam, hogy a gluténmentes variáció kicsit szétesős, repedezős. Gondolom, hogy más lisztből azért könnyebb vele bánni, mindenesetre elkészült az ebéd.

Az elkészítés a tészta töredezésétől eltekintve nagyon egyszerű és gyors. A lazac szeletet a tésztára helyeztem, amit sóztam, borsoztam. A halra spenótlevél került, és egy kis medvehagyma pesztó, ami ezesetben a fokhagymát pótolta. A tészta szélét be kell kenni tojással, és becsomagolni vele a halat. A csomagokat kiolajozott tepsibe tettem, a tetejüket szintén megkentem tojással és késsel beirdaltam a tésztát (mint ahogy a kacsamell bőrét szoktam) és kb. 20-30 percig sütöttem. Egy kis salátával tálaltam, amihez fokhagymás öntetet használtam, ez nagyon jól megy a spenóthoz.

2 megjegyzés :

  1. Szia!
    Az eredeti wellington gombás tudtommal, nekem volt szerencsém még kb. 2 éve a bélszínes (nálunk szűzérmés) nem gm verzióhoz is... Jáááááájjjj, hát sajnos van különbség. DE nagyon guszta a Tiéd, szeretem nagyon minden alkotórészét :))) Biztos nagyon finom is volt!
    Üdv.
    Trichterwinde

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szuper lehet, én még sehogyan se ettem.. :-(
    Megcsináltam a rántott husit, fini lett. Ja a pizzát is, csak azt még nem raktam fel.
    Köszi

    VálaszTörlés