2010. 05. 01.

GLUTÉNMENTES CSOKIS MUFFIN

Tegnap muszáj volt még az új konyhagéppel keverni valamit, és egyébként is desszertre vágytam, így egy kis muffin készült.
Mivel volt itthon egy tábla keserű csoki, amit én önmagában képtelen vagyok megenni, sütibe viszont nagyon jó alapanyag, csokis változatot csináltam most.

Hozzávalók:
1 tábla étcsoki
25 dkg gluténmentes liszt
sütőpor (pl. Haas)
1 cs. vaníliás cukor (pl. Haas)
6 dkg vaj (pl. Rama)
2 tojás
4 ek. cukor
1-2 dl tej

Elkészítés:
A csokit és vajat gőz felett megolvasztottam, majd a tűzről levéve hozzákevertem a tojásokat. Ezt hozzákevertem a többi összevalóval, majd a muffin sütőbe halmoztam a masszát és 180 fokon 20 percig sütöttem.

4 megjegyzés :

  1. Szia!

    Tudnál nekem segíteni abban , hogy milyen étcsokik közül választhatok? Még új a fiamnál ez a dolog, és nem tudom melyiket vehetném, te viszont már biztos tudod miket ehet egy lisztérzékeny.

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    A gluténmentes édességek hivatalos listája itt tölthető le: http://www.liszterzekeny.hu/tiki-index.php?page=Gluténmentes%20édesipari%20termékek&structure=GM%20élelmiszerek%20listái

    Néhány példa a bonbonetti listáról:
    Tibi különleges étcsoki (100 g, 120 g)
    Tibi étcsoki citromdarabokkal (90 g)
    Tibi epres krémmel/marcipán/ananászkrémmel töltött étcsoki (100 g)
    Americana epres krémmel töltött kakaós étszelet (25 g)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon köszönöm a segítséged!

    VálaszTörlés
  4. szia:) most próbáltam ki, én schär mix b-vel csináltam, és isteni lett. amíg nem kellett diétáznom sem sikerült soha a muffint, utána se, de ez sikerült :) köszönöm a receptet ^^

    VálaszTörlés