2009. 12. 01.

Tiramisu

Egyik nagy kedvenc, amit hétvégén megint elkészítettem, hogy még jobban menjen a Catan. :)
Nagyon egyszerű és gyors, de a legjobb csak másnap megenni, mert akkorra még jobban összeérnek az ízek.

Hozzávalók (4-6 személyre):
250-300 g krémsajt (mascarpone)
3 tojás
3 evőkanál méz
gluténmentes babapiskóta
gluténmentes kávé
keserű kakaópor

Elkészítés:
Csinálok 2 dl kávét (néha egy kis tejjel is fel szoktam higítani). A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, a sárgáját pedig a mézzel és krémsajttal jól elkeverem. A krémbe óvatosan beleforgatom a fehérjéből készült habot (vigyázni kell, hogy ne törjön össze). Ez lesz a tiramisu krémje.
A gluténmentes babapiskótát kávéba áztatom, és ezekből leteszek 1 réteget a kis tálkák aljába. A gluténmentes piskótáknál is különböző az áztathatóság, valamelyiket akár 6-8 mp-ig is áztatni kell, de van olyan, ami 1-2 mp alatt szétázik. Ezt ki kell tapasztalni.
A piskóta rétegét befedem 1 réteg krémmel, majd megszórom keserű kakaóval, majd következik még 1 réteg áztatott piskóta, krém és a tetejére újra kakaó. (A kakaóport szitálni szoktam, úgy sokkal szebb lesz.:))

4 megjegyzés :

  1. Húúúú, ez nagyon gusztusos! Tuti csinálok majd ilyet, ha a Lánylény nagyobb lesz!
    Lenne még egy kérdésem, mert amióta láttam a vadast a blogodon, állandóan az jár az eszemben. Voltam már két hiperszuperben is, de egyszerűen sehol nem találom azt a fajta gyorsfagyasztott GM vadasmártást, amit Te használtál. Nagyon hálás lennék, ha megírnád, hogy hol kapható!

    VálaszTörlés
  2. A vadasmártással kapcsolatban korábban írtam a gyártónak, ezeket a helyeket mondták: CORA, CSEMEGE, METRO, TESCO, COOP, CBA (Habár mostanában a Cora-ban nem látom..)

    VálaszTörlés
  3. Hát, én hiába néztem, sem a tescoban, sem a cba-ban nem láttam. Na, akkor azért továbbra is nyitott szemmel járok. Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Köszönjük a receptet most készül .

    VálaszTörlés