2009. 12. 14.

Gluténmentes bundáskenyér


A mai vacsi bundáskenyér volt, sok-sok zöldséggel és sajttal.
Mivel én általában reggelire és vacsira is inkább kívánom a kenyeret (ebédre bőven elég a meleg étel), mindig van itthon gluténmentes kenyér. A Mester család kenyérporából készítem, általában heti 2x sütök belőle. Ebből nagyon könnyű bundáskenyeret csinálni, de próbáltam már a bolti, szeletelt kenyérből is. Azokból még inkább érdemes pirítóst, vagy bundást csinálni, mert önmagukban a legtöbb száraz.
Az alaprecept ugye tojásba mártott kenyér, olajban kisütve. Én sóval, borssal és fokhagymával vagy fokhagymasóval szoktam fűszerezni, és valamikor reszelt sajtot is teszek a tojásba. A fokhagymát általában arra használják, hogy az elkészült bundás kenyeret bedörzsöljék vele, de sokkal finomabb, ha az apróra vágott fokhagyma darabokat a tojásba teszed és úgy sül meg. Érdemes kipróbálni.
A bundáskenyérhez mostanában elengedhetetlen számomra a sajt és paradicsom, és még jobb plusz fokhagymával, újhagymával. (Régen imádtam hozzá friss tejet is inni, ez sajna már elmarad, mert a laktózmentes tej nem igazán illik hozzá az édes íze miatt.)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése