2009. 12. 14.

Baconos karaj gombamártással

Nagyon sokáig nem szerettem a gombát, talán én a csiperkével párosítottam a gombát, és emiatt utasítottam el az összes gombát, pedig nagy különbség van gomba és gomba között..
A laskagomba az egyik újdonság, amit megkedveltem. Ebből készült tegnap mártás.

Gombamártás: Pici olajon hagymát pirítottam, majd hozzáadtam a felkockázott gombát. Sóval, borssal és kakukkfűvel fűszereztem (a kakukkfű nagyon jól illik a gombához). Felöntöttem pici fehérborral, majd elpároltam,utána pedig felöntöttem egy kis vízzel. Közben tejfölhöz kukoricalisztet és még vizet kevertem és hozzáadtam a gombához. Felforraltam, majd hozzáadtam egy kis mustárt, petrezselymet és kész is. Nem igazán kell sokáig főzni a gombát. Miután kicsit kihűlt, az egészet leturmixoltam úgy, hogy nem baj, ha marad pár nagyobb darab gomba..
A mártás mellé karajszeletek készültek baconnal betakarva: a húst megveregettem, sóztam, borsoztam és egymás mellé elhelyeztem őket egy tepsibe. A szeletekre bacon szeletek (pl. Ringa) kerültek, hogy ne száradjon ki, mert a karaj hajlamos rá. 180 fokon 45-60 percig sül, majd fólia nélkül meg kell pirítani. Köretnek burgonyarösztit ettünk hozzá (Aviko):

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése