2009. 12. 07.

Pikáns laposhal krumplirózsákkal

A 7végi menü laposhal. Nagyon szép filézett szeleteket kaptunk, amiket én kettévágtam, mert akkorák, hogy 1 fél szelet elegendő egy adagnak. Mivel épp volt szép édeskömény is az áruházban, ami egyébként is megy a halételekhez, azt is felhasználtam. Felkockáztam, és szintén nagyobb kockákra vágott lilahagymákkal összekeverve megsózva állni hagytam.
A halat bepácoltam a következő hozzávalókba: 3 ek. szójaszósz (ezzel vigyázni kell, mert nem mindegyik gluténmentes), 3 ek. ketchup, 3 ek. sárgabarack lekvár és 2 ek. borecet, plusz előtte a halszeleteket sóztam, borsoztam. A pácolt halszeleteket pici olívaolajos serpenyőben megpirítottam. (Nagyon kevés idő kell neki, pl. a lazacnál sokkal hamarabb szétesik.)
Köretnek krumplirózsákat készítettünk, mert már rég ki akartuk próbálni, és a szülinapos receptkönyvet nézegetve pont találtunk egy ilyen receptet..
A krumplit héjában megfőzöd, meghámozod és összetöröd, majd tojással, egy kis vajjal és tejszínnel/tejjel elkevered (tulképp krumplipürét készít az ember). Sóval, borssal ízesíted (de akár egyéb fűszerekkel, fokhagymával is fel lehet turbózni). A pürét habzsákba teszed és kis rózsákat nyomsz egy tepsibe, majd az egészet aranysárgára megsütöd.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése