2009. 10. 25.

Vörösáfonyás-narancsos kacsamell


Ez a hétvége az új receptekkel való kísérletezéssel telt. Újfent nem maradtak éhesek a pocakok. :)
Évek óta gyűjtögetem a mindenféle különleges receptet, szeretek új ételeket kipróbálni. Tavaly a karácsonyi ajándékkészítéskor találtam egy blogot, ahonnan kipróbáltunk egy lekvár receptet, és nagyon bevált. A hétvégén készítettem is újra, mert amúgy is el vagyunk látva almával, amit férjem drága jó nagyijától kaptunk.
Ezt a blogot nézegetve találtam a következő receptet, amit "muszáj" volt kipróbálnom, amúgy is volt elfekvőben egy kacsamellpár a fagyasztóban. :) (Azt hiszem, később is visszatérek hozzá, mert nagyon szép, ízléses és különleges ételekkel teli oldal. Innen is gratulálok a készítőnek!)
Az étel nagyon egyszerű, és mégis különleges, de szerintem akárki képes elkészíteni. A kacsamellet a szokásosan kezdjük el készíteni, egy serpenyőben bőrével lefelé elősütjük (minél ropogósabb lesz a bőre, annál finomabb), majd megfordítva még néhány percig sütjük a bőréből kisült zsírban. A húst csak sóztam, borsoztam. Az elősütés után ment a jénaiba, és a megmaradt zsírban póréhagymát pirítottam, valamint aszalt áfonyát kicsit átmelegítettem benne. A hagymás áfonya bekerült húsi köré, a húsit még megszórtam fokhagyma szeletekkel és letakarva ment az egész a sütőbe. Az eredeti recept szerint 1 órát sül, majd mehet mellé a narancs is gerezdek formájában és így is még 20-30 percet sül. Én a sütési időt lecsökkentettem, mert a kacsamell könnyen kiszárad, és az sem baj, ha esetleg a közepe még icipicit rózsaszín, habár még így is bőven átsült. Amikor elkészült, a melleket felszeleteltem vastagabb szeletekre, köré tettem a gyümölcsöket, és rösztit készítettem hozzá.
A gyümölcs és húsi kombó amúgy is gluténmentes, a röszti az, ami érdekes ilyen szempontból. Az Aviko termékeit szoktam egyébként is használni, és a röszti termékük egy ideje szintén felkerült a listára, aminek én nagyon megörültem. Időnként be szoktam tárazni belőle a fagyasztóba..

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése