2009. 10. 28.

Rántott máj petrezselymes krumplival, ubsallal :)

A máj nagyon egészséges étel, tartalmaz A, D, E, H, K, B, C vitamint és folsavat..
Legtöbben a csirkemájat szokták enni, szerintem a pulykamáj sokkal finomabb, így általában ebből szoktunk beraktározni. A resztelt májat én nem csípem, de a rántott máj az egyik kedvencem.
Ezt nem nehéz gluténmentesen elkészíteni, ha megvannak a hozzávalók (gluténmentes liszt és zsemlemorzsa). Ha pulykamájból készítjük, nyugodtan félbevághatjuk a májdarabokat, mert egészben túl nagyok általában. A szokásos módon bepanírozzuk: pl. Coelipan vagy kukoricalisztbe, aztán tojásba, majd gluténmentes zsemlemorzsába forgatjuk. Én a Mester család zsemlemorzsáját szoktam használni, de ebből nincs akkora különbség. Készíthetünk saját kezűleg is a maradék, kiszáradt kenyerünkből is. (Bevallom én ezzel nem szoktam vacakolni.) Olajban kisütjük, itt vigyázni kell, mert a pulykamáj sokkal tovább sül, mint egy csirkemáj. Addig kell sütni, amíg már nem "vérzik".
A máj mellé petrezselymes krumplit és tejfölös uborkasalátát készítettem:
A kígyóubit vékony karikára vagdosom, mellékerül jó sok fokhagyma, egy kis cukor, só, bors, és ecet. A tetejére kerül egy kis tejföl és pirospaprika díszítésnek.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése