2009. 10. 28.

Vadas spagettivel


Van néhány olyan étel, amely azért lett a kedvencem, mert nagymamám annyira finoman készítette. A pontos ízekre már sajnos nem emlékszem, de elevenen él bennem a tudat, hogy mennyire szerettem őket. Ezek közé tartozik a vadas is, amihez ő még zsemlegombócot is csinált (szerintem azóta nem is ettem zsemlegombócot, de most már muszáj lesz kipróbálni :)).
Több helyen ettem már vadast, de valahogy még sosem vettem rá magam, hogy én is elkészítsem. Mióta lisztérzékeny vagyok, nem ehetek akárhol, így nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy lehet kapni mirelit mártást. Ez sokkal egyszerűbbé teszi a vadas készítését, ha épp vadasra vágyunk, de nincs kedvünk/időnk végigcsinálni a levesfőzős, répapaszírozós folyamatot. :)

Legutóbb én pl. szimpla pulykamell szeleteket pirítottam meg serpenyőben, és ehhez olvaszottam fel a mirelit mártást. Mindehhez pedig Dr. Schär spagettit főztem. Természetesen bármilyen húst lehet hozzá használni, ha recepthez hűek szeretnénk lenni, nyilván marhahúst kellene. Készítettem már úgy is, hogy a hússzeleteket betettem egy jénaiba egy kis olajjal megcsepegtetve, sóval, borssal (lehet még egyéb zöldfűszereket is). A hús mellé lilahagymát, fokhagymát, és egyéb zöldségeket tettem és így megsütöttem.
A mártáshoz még annyit megjegyeznék, hogy 1-2 plusz evőkanál mustárral szerintem nagyon ízletes.

4 megjegyzés :

  1. Rokon lélek! Ma nálunk is vadas lesz! Bár ez sk, de még van mit csiszolnom rajta. Ó, ha tudtam volna, hogy van belőle mirelit is! Új távlatokat nyitottál!

    VálaszTörlés
  2. Tymo, tudnál abban segíteni hogy a mirelit vadas mártás milyen gyártmány? Nem tudom nagyítani a képet így meg nem látszik. 2 éve nem ettem vadast, pedig imádom... egy álom fog megvalósulni!!! Köszi,köszi,köszi!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Tünci! A vadasmártás a Mirelite Csepel Kft. gyártmánya. A gyártó levele alapján ezekben a boltokban lehet kapni: CORA, CSEMEGE, METRO, TESCO, COOP, CBA

    VálaszTörlés