2009. 10. 18.

Felturbózott tojásrántotta

Szeretem a tojást, mindenféle formájában. A rántottát általában reggelire szokták enni, hát én képes vagyok akár ebédre vagy vacsorára is ezt enni. :)
Eleinte csak az alap rántottát ettem (pirított hagyma+tojás), ezt azóta sikerült egy laktató, tápláló és nagyon fincsi formára tunningolni.
Most is a hagymapirítással kezdem, kivéve ha bacont-t is teszek bele, akkor olaj nélkül ezt megpirítom és erre teszem a hagymát. Szinte bármilyen hagyma megfelel, én felváltva szoktam a vörös-, lila- és újhagymát használni, amit épp megkívánunk. Ezután következnek a kolbász karikák és hagyom, hogy jól átsüljenek.
Ekkor kerül bele az alma, amit héjával együtt kimagozva felkockázok pici darabokra. Beleteszem a serpenyőbe, és ráteszek egy fedőt. Az almának puhára kell párolódnia, úgy lesz finom.
Amikor az alma megpuhult jöhet rá a tojás, de nem csak úgy magában.. A felvert tojásba szoktam tenni egy kis tejfölt (3 tojáshoz 1-2 evőkanál), valamint kerül bele még apróra vágott fokhagyma és reszelt sajt. Ezt összekeverve teszem rá a szalonnás, hagymás, kolbászos, almás cuccra. A fokhagymát eleinte a hagymával együtt sütöttük meg, de rájöttünk, hogy ha a tojással együtt tesszük a serpenyőbe, akkor sokkal jobban kiérződik a fokhagyma íz. Szerintem így sokkal jobb. A tetejét ízlés szerint meglehet szórni pirospaprikával vagy petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése