2010. 06. 10.

SÜLT OLDALAS HÁZI BBQ SZÓSSZAL

Akármennyire próbálok egészségesen főzni és minél több zöldséget, gyümölcsöt enni, néhány könnyed nap után mindig megkívánok valami jó kis kiadós húsételt.
Nemrégiben betáraztam egy kis oldalast, amit leginkább akkor eszünk, ha hazalátogatunk szüleinkhez, ez került ma az asztalra. :) Isteni finom lett. Semmi különöset nem csináltam, de pont olyan ropogós lett, amilyenre vágytam már régóta és egy fincsi házi készítésű barbecue szósz is került mellé. 

Sült oldalas:
A húsi darabokat betettem egy jénaiba, sóztam, borsoztam és őrölt köménymaggal ízesítettem. A húsok közé jó sok fokhagyma került (ha nem beletömködjük, akkor is áthatja az egészet a fokhagymaíz, és így még jobban átsülnek a hagymák). Aláöntöttem még egy pici olívaolajat és vizet, majd alufóliával letakarva sütöttem 1-1.5 órát. Időközben néha meglocsoltam a lével. Amikor a hús megpuhult, levettem az alufóliát és a hús mindkét oldalát 10-15 perc alatt jó ropogósra sütöttem.

Szósz:
Egy vöröshagymát kockára vágtam és pici olívaolajon megpirítottam, amibe belekerült 2 nagy gerezd fokhagyma. Amikor üvegesre pirult, megszórtam 1-2 ek. cukorral, majd felöntöttem ketchuppal és egy kis paradicsomsűrítményt vízzel higítva. Hozzáadtam még 1-1 ek. Worchester szószt és balzsamecetet, valamint 1-2 ek. mustárt. Az egészet 30-60 percig kell forralni.
(Lehet akár ebbe a szószba forgatva tepsiben kisütni a húst, vagy akár grillezni. Én most mártás szerűen használtam a húsi mellé.)

Köretként krumplipürét készítettem, amit én kicsit hígabban szeretek és a tejen, vajon kívül egy kis tejfölt is tettem bele. Az egészet pedig botmixerrel csináltam krémes állagúra.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése