2010. 06. 14.

SPENÓTOS TÉSZTA FETASAJTTAL

A spenótból általában főzeléket csinálnak, amit a gyerekek nagy része utál. Szerencsére most már egyre többen szeretnek kísérletezni és elszakadni a tipikus magyar ételektől.
Sokkal izgalmasabb tud lenni a napi étkezés, ha az ember szeret új ízeket, dolgokat megkóstolni. Ami pedig a legjobb, hogy 15-30 perc alatt szinte ünnepi fogások kerülhetnek az asztalra, így munka után is könnyedén ehetünk finomakat.

A spenót nekem sem volt a kedvencem, az utóbbi 1-2 évben kezdem megszeretni, mert rájöttem, hogy a "csúnya zöld" főzeléken kívül mennyi minden mást lehet belőle készíteni. Sokan használják a mirelit spenót püréket, és így nem is tudják milyen más, ha pl. spenót levelekből készítünk valamit. Annak, aki nem szereti a spenót főzeléket, érdemes megkóstolnia a nyers spenót leveleket, mert teljesen más íze van így, akár salátának is elkészíthető.
Én most bébi spenót leveleket kaptam, amiből egy igazán frissítő, üdítő nyári tésztaétel készült. Ilyen melegben nagyon jól esett.

Egy lábosban lilahagymát pirítottam egy kis olívaolajon, majd belekerült jó sok fokhagyma (ami a spenóthoz elengedhetetlen). Nem kell sokáig pirítani, csak épphogy megpuhuljanak. Ekkor belekerültek a felaprított spenótlevelek, amiket kicsit megfonnyasztottam és az egészet meglocsoltam citromlével, valamint belereszeltem egy kis citromhéjat. Közben kifőztem a gluténmentes tésztát.
Az elkészült tésztára halmoztam a megfonnyasztott spenótot, megszórtam fetasajttal és friss bébi spenót levéldarabokkal.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése