2009. 09. 17.

Sült banán


Kiskorunkban sokat játszottunk, és a játék mellé anyuék gyakran készítettek bundás almát, persze játék nélkül is. :) Mindenesetre ez egy gyakori desszert volt nálunk. Később, amikor bejöttek a kínai éttermek, a kedvencem a sült banán volt, ami persze biztos nem pont úgy készül náluk, mint a mi sült almánk, de szerintem így is nagyon finom...
Mi tehát az almát, banánt ugyanúgy sűrű palacsintatésztába burkolva sütjük. A palacsintatészta itt nem szó szerint értendő. Egy kis kukoricalisztet szoktam tojással és tejjel elkeverni és kész is. Cukrot sem teszek bele, mert úgyis rengeteg fahéjas cukorral esszük. :) A banánt vastagabb karikákra szeletelve, a tésztában megforgatva, olajban kisütöm. Természetesen megszórom forrón a fahéjas cukorral, de ez evés közben sosem elég, így leginkább a cukros bödönnel a kezemben eszem, jó alaposan belemártogatva az egyes darabokat. :)

Tipp: A palacsintatésztát persze lehet zöldségekre (gomba, karfiol..) és húsokra is alkalmazni, fűszerekkel, akár reszelt sajttal összekeverve.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése