2009. 09. 17.

Mozarellás-paradicsomos csirkemell kukorica polentával


Mostanában rákaptam Gordon Ramsay műsoraira, a következő receptet tőle láttam és muszáj volt kipróbálni. :)
A csirkemell szeleteket sózva, borsozva bepanírozzuk (lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába). A panírnál, rántásnál, habarásnál.. én kukoricalisztet szoktam használni, mert ezzel nagyon egyszerű dolgozni. Ilyen téren sokkal jobb szerintem, mint a búzaliszt, nagyon jól kezelhető, és szinte lehetetlen csomósra keverni belőle pl. egy sűrű palacsintatésztát. A zsemlemorzsából a Mester család termékét használom, de úgy tapasztaltam, ebből nincs igazán különbség, úgyhogy bármelyik gluténmentes zsemlemorzsa megfelelő.
A bepanírozott csirkemellet kevés olajon kirántjuk, és betesszük egy hőálló edénybe egymás mellé. A sütés közben a megmosott koktélparadicsomokat félbe vagy negyedbe vágjuk. Pici olívaolajon fokhagymát pirítunk és rátesszük a paradicsomokat. Picit átforgatjuk, átmelegítjük, közben sóval, bazsalikommal és kakukkfűvel ízesítjük. Nagyon kevés ideig, éppenhogy csak kicsit átforrósítjuk, mert még úgyis sülni fog a hússal.
A fűszeres paradicsomokat ráhalmozzuk a húsiszeletekre, és erre kerülnek a mozarella karikák. Az egészet betesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg ráolvad a sajt.

Köretként szinte bármi jó hozzá, krumplipürétől a rizibiziig. Mi most, hogy belevigyünk egy kis változatosságot, kukorica polentát (puliszka) készítettünk. Ha köretről van szó, hajlamosak vagyunk mindig burgonyában és rizsben gondolkozni, pedig rengeteg félét lehet csinálni, csak egy kis fantázia kell.
Ezt a köretet nemrégiben egy hotelben láttam. Mivel a nyaraláskor amúgy is nehéz az étteremben étkezés, nagyon megörültem, amikor a szokásos grillezett natúr hús mellé végre nemcsak rizst ehettem. Megláttam a kukorica polenta feliratot és rohantam is a pincértől megérdeklődni, hogy miből is készítették. Nagyon gusztusosan nézett ki és nagyon finom volt, így hát kipróbáltuk itthon is. A gluténmentes kukoricadarát meg kell főzni (dupla annyi víz, mint dara). Elég nehéz vele dolgozni, mert nagyon hamar megdagad és besűrűsödik, ezért a férjünket/párunkat be is foghatjuk. :) 5-10 perces főzés után beleöntjük egy tepsibe és 20-25 percig sütjük. Lehet különböző fűszerekkel ízesíteni, mi hagymát és szalonnát pirítottunk, amit a tetejére tettünk és így tettük a sütőbe. A képen látható az eredmény.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése