2010. 07. 29.

SVÁBHEGYI VENDÉGLŐ - ÉTTEREMAJÁNLÓ

Tegnap végre eljutottunk a Svábhegyi vendéglőbe, ahol szinte az összes ételt elkészítik gluténmentes verzióban.
Már az étlap is nagyon jól hangzott, amikor a honlapon olvasgattam, de a valóságban még jobb volt.
Gyömbéres kacsamellet ettem narancssalival és belekóstoltam a báránycsülökbe, ami valami hihetetlen finom volt.
A főétel után már tele voltunk, de "muszáj" volt megkóstolni a palacsintát, mivel gluténmentesen eddig csak itthon ettem és már nagyon régóta vágytam a balatoni palacsinta ízre. Pont olyan jó volt, mint amilyet szerettem volna, természetesen nutellásat kértem... :) A többiek is gluténmentesen kérték a desszertet, így módomban állt azokat is megkóstolni. Volt egy desszert, amit kíváncsiságból kértünk ki, mégpedig a "sült tej, málna öntettel". Az is nagyon finom volt.
A vendéglő egyébként nagyon szép helyen van, a budai hegyek társaságában és a belső design, hangulat is 10-es volt.
Egyszóval mindenkinek nagyon tudom ajánlani.

3 megjegyzés :

  1. Szia Tymo!

    Mi is voltunk a Svábhegyi vendéglőben,nekem is nagyon tetszett.A környék nagyon szép,a vendéglő kellemes,a kaja jó.Meg voltam elégedve.
    Kipróbáltuk az Etna éttermet is,hát itt nagy csalódás ért a pizzát illetőleg.A tészta olyan vékony volt mint a körmöm,az alja tiszta liszt volt,ragadt a szám tőle.A feltétet tekintve pedig szerintem csak ijesztgették vele azt a tésztát.Majdhogynem meg tudtuk számolni a kukoricákat...ráadásul ennyi pénzért...én pofátlanságnak tartottam.Szóval többet oda se.Inkább magam sütöm meg itthon.Ja a másik fele a dolognak az,hogy miután nekünk megcsinálta a pizzánkat asztalon,ahova be lehet látni miközben készíti, nekilátott ugyanott valami kis bucikat csinálni.Jó,nem kérdeztem rá,hogy az most akkor gluténmente-e,de más munkaasztalt nem láttam ezen kívül.Szóval bennem felvetődött a kétely...Na mindegy.
    Az Álomsüti cukrászda is jó,én nagyobbnak képzeltem,de érdemes kipróbálni,finomak a sütik.Nekem a csokitorta a kedvencem! :)
    Szép napot!
    Erika

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok,
    Az olasz pizzériával kapcsolatban nekünk is ugyanaz volt a tapasztalatunk, nem szabad oda menni, kicsi, kevés, drága és nem is finom. Otthon én jobbat sütök férfi létemre. Mi azt is megtudtuk, hogy az összes gluténmentes pizzéria ugyanazé az olasz férfié, aki maga is lisztérzékeny.
    A Svábhegyiben is voltunk, tényleg kedvesek, aranyosak és finomak az ételek, de nem szabad gigaadagokra vagy meglepően olcsó árakra számítani. István

    VálaszTörlés